Румбата, аз и Роналдо

Няма спорт без пространство. Теренът е свободен до...следващия план. Войната започва, земята още не е продадена

Държава: България
Година: 2019
Времетраене: 2019 минути
Румбата, аз и Роналдо
За продукцията
Всички епизоди

8-сериен телевизионен филм

Сценарий: Александър Чобанов, Владислав Тинчев, Христина Апостолова, Христо Раянов
Режисьор: Станислав Тодоров - Роги, Александър Косев
Оператор: Мартин Балкански
Музика: Иван Тишев
Текст на песен: Румен Стефанов

В ролите - деца: Мартин Паунов, Мартин Методиев, Ангел Христов, Илиан Божков, Дария Хаджийска, Далия Георгиева и др.

И актьорите: Деян Донков, Васил Банов, Димо Алексиев, Гергана Данданова, Петя Силянова и др.

Продуцент: БНТ, "Дрийм Тийм" - Евтим Милошев

В "Румбата, аз и Роналдо" темата е вечна - война за терени и собственост между нуждите на децата и тези на вероятни инвеститори, с посредник - общината. Историята вече е забавно и поучително филмирана в любимия на поколения българи "Войната на таралежите" (1978, реж. Иванка Гръбчева) и продуцентът Евтим Милошев не скрива, че се позовава именно на тази българска класика на екрана.

В "Румбата, аз и Роналдо" сюжетът е подобен, разликата е, че спорният терен сега е по-голям, а любимият спорт на децата не е баскетбол, а футбол.

Различно е и продуцирането, с нова тенденция през последните години - за заложено в бюджетите на общините финансово участие във филмопроизводство срещу местна реклама с цел - инвестиции и туризъм. Такива места са снимани в София и околностите, в Пловдив, Варна и в курорта "Русалка" за продукциите - "Денят на бащата", "Завръщане", "Диви и щастливи", "Островът на сините птици"... Снимките на "Румбата, аз и Роналдо" са в Банкя.

СЮЖЕТ

"Зад всяка война и победа се крие нечия мечта...."

В малко българско градче 11-годишният Румен и 13-годишният Боби се обединяват около любимата си игра – футбола и решават да направят отбор, с който да се включат в междуградски турнир.

Но техният план изобщо не е лесен, ако липсва пространство. Румен и Боби започват тренировки на празен терен в градчето. След седмица обаче разбират, че парцелът е обявен на търг от общината. Бащата на Румен е бивш футболист, а бащата на Боби е бизнесмен, пряко заинтересован от сделката с въпросния парцел, по европейска програма.

Малките футболисти се изправят срещу общинските чиновници. И докато футболният треньор не спира да ги стимулира с вяра във възможностите им и в спорта, сред тях случайно изгрява и голяма футболна звезда - малкият Асен или просто Роналдо. През цялото време семействата на децата си имат свои грижи и особености, докато потомците им водят война за деня с "най-големите"...

Между футболните герои също има съперничество - и в спорта, и в срещите с момичета. Мъдростта и опитът на възрастните не може да ги спаси, но дава ориентир и съвети. Войната за игрището продължава, земята още не е продадена....

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад