Време за приготвяне: 60 мин
Нужните продукти:
1 заек
1 консерва бейби грах
½ буркан кисели краставички
250 г макарони за салата – мини пене интеграле
300 г гъби – кралски печурки или други
30 г масло
50 мл бяло вино
50 г маслини
микс от подправки рустика
за винегрет:
2 с.л. горчица
1 с.л. оцет
1 с.л. зехтин
1 ч.л. захар
сол
Начин на приготвяне:
Заека обезкостете. Обезкостените меса нарежете със сатъра на ситно, поръсете ги с рустикален микс от подправки и ги запържете в тиган с масло. Извадете месото и го сложете в купа.
Сварете макароните в подсолена вода и ги отцедете. След това ги охладете със студена вода и отцедете отново.
Изсипете месото към сварените макарони.
В тигана от месото сложете още масло добавете нарязаните гъби с една скилидка чесън. Загасете с чаша бяло вино и оставете да го поемат гъбите.
В купата при заешкото сложете отцеден бейби грах, гъбите, краставичките, и нарязани чушките.
Направете винегрет като смесите горчица, оцет, зехтин, захар, сол. Хубаво разбъркайте и полейте с него салатата. Разбъркайте салатата и сервирайте.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News