Нужните продукти:
1/2 заек
200 г кралски печурки
250 г дребна паста /макарони/
1 глава лук
1-2 с.л. горчица
½ буркан кисели краставички
2 пресни камби различни цветове
зехтин
лимон
сол
Начин на приготвяне:
Обезкостете заека.
Контра филето и бутчетата нарежете. Поръсете ги със сол и черен пипер и ги запържете
в тиган с олио. Оставете го да изстине.
Извадете го от тигана и на негово място сложете нарязани гъбите, като добавите малко
олио.
След като се запържат извадете и тях.
Наситнете лука и го запържете в същия тиган с малко олио. Деглазирайте с оцет и
щипка захар.
Сложете горчица и разбъркайте.
Сварете макароните в подсолена вода. Измийте ги със студена вода, отцедете и
добавете в салатата.
В купа смесете заешкото, гъбите, макароните, наситнени киселите краставички,
пресните камби за цвят. Полейте с дресинга с горчица.
Овкусете със сол, зехтин, лимон. Разбъркайте и сервирайте.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News