Сбогом, любов /България/

Комромисите помагат в живота, но ограбват любовта...

Държава: България
Година: 1974
Времетраене: 65 минути
За продукцията

3-сериен телевизионен филм

Сценарий: Рангел Игнатов
Режисьор: Мариана Евстатиева-Биолчева
Оператор: Емил Вагенщайн
Музика: Александър Бръзицов

В ролите: Васил Михайлов, Антон Горчев, Веселина Попова, Никола Тодев, Марин Янев, Милка Попантонова, Яким Михов, Велико Стоянов, Кирил Кавадарков, Венета Зюмбюлева, Бистра Тупарова, Йордан Алексиев, Александър Притуп и др.

Любов без приятели или живот без професия....Красива любов поема всички предизвикателства в общия живот и се предава, уморена от различията.

Художничка и сторителен инженер търсят пътя на щастието в любовта, в семейството, в професията и с приятелите. Опитват всичко, за да запазят връзката си и приемат единствения верен отговор, който зависи от личния избор. Оказва се, щастието им е там, където имат това, без което не могат....

1 серия

70-те години на ХХ в. Яна - студентка в Художествената академия - среща голямата си любов инж. Георги Петрунов, който заминава на строителен обект в Странджанския край.

Момичето не може да преживее раздялата, напуска Академията и заминава при него. Яна решава да остане и двамата сключват брак. При строеж на язовир са открити пещери, които след време могат да предизвикат аварии.

Петрунов, началникът на обекта - инж. Агликин и колежката им Людмила се опитват да предотвратят спирането на строежа. Заедно с проектанта Владо Дерменджиев те изработват нов проект, като предлагат неизползван досега начин за обезопасяване на пещерите.

На обекта пристига бащата на Яна - директор на строителното предприятие, който поема отговорност и дава съгласието си строежът да продължи.

По време на нощната смяна на сондажната група загива инж. Иван Статков, наричан от колегите си Щастливеца. В края на годината Яна ражда момче....