Време за приготвяне: 50 мин.
Нужните продукти:
250 г козунак или стар хляб
100 г натурален шоколад, натрошен
500 мл прясно мляко
50 г светла кафява захар
30 г масло
30 мл тъмен ром
125 г сметана
3 яйца
2 банана
50 г кокосови стърготини
2 с.л. кафява захар демерара
Начин на приготвяне:
Нарежете козунака на филийки и ги изпечете, по-скоро изсушете върху решетката във фурната.
Намажете с масло кръгла керамична тавичка за пай и подредете един ред филийки вътре. Отгоре ги покрийте с един ред банани, нарязани на кръгчета.
Поръсете ги със шоколада и кокоса. Отгоре подредете още един ред козунчени филийки.
Подгрейте леко млякото в тенджера. Добавете светлата кафява захар, сметаната, маслото и рома.
В купа разбъркайте яйцата и постепенно към тях добавете леко топлата млечна смес, като разбърквате непрекъснато. Залейте козунака с тази яйчна смес и го натиснете леко, за да се напои отвсякъде.
Отгоре поръсете с демерара захарта и го печете във фурната за 30-40 мин на 160 C. Ако фурната ви го запече много бързо отгоре намалете времето за печене наполовина.
Оставете пудинга да си почине малко преди да го нарежете и сервирате.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News