Време за приготвяне: 20 мин.
Нужните продукти:
400 г тесто за пица
150 г черен шоколад
150 мл животинска сметана
60 г кафява захар
120 г лешници
100 г бяла захар
1 яйце
Начин на приготвяне:
Направете карамел като разтопите бялата захар в тиган и добавите малко вода. Накълцайте лешниците и ги изсипете в карамела. Хубаво разбъркайте да се покрият с карамел, изсипете върху хартия за печене и ги разстелете възможно най-тънко.
Оставете да изстине и да се стегне, за да може да се начупи след това. Загрейте сметаната и кафявата захар я изсипете върху шоколада. Разбъркайте хубаво и щом достигнете хомогенна смес, прибавете половината от лешниковия крокан – начупен или смлян.
Разточете тестото на блат за пица и изрежете малки кръгчета от него. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене. Набоцкайте всяка една от пиците с вилица. Намажете ги с разбито яйце.
Печете в загрята на 220 фурна докато тестото се изпече – 8-10 мин. Оставете пиците да се охладят и ги намажете с шоколадовата смес. Поръсете с карамелизираните лешници и ги сервирайте веднага.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News