Синият отбор. Говори Наско Сираков

Предаване: Още от деня

Синият отбор. Говори Наско Сираков
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В момента ситуацията в ПФК "Левски" от финансова гледна точка е още по-тежка, в сравнение с деня, когато на пресконференция обявих какви са дълговете на отбора. Това заяви в "Още от деня" мажоритарният собственик на ПФК "Левски" Наско Сираков.

Той благодари на привържениците на отбора, които се грижат за погасяването на дълговете към НАП. "Те поеха върху себе си тази тежест и до момента се справят прекрасно", добави Сираков.

ПФК "Левски" има две различни задължения към НАП. Едното от тях е споразумението, според което клубът три години трябва да плаща по около 143 000 лева. Това са задълженията, поети от привържениците. Другите са текущите дългове, които се трупат от февруари месец насам и са набъбнали доста. Имахме разговори с НАП, те проявиха разбиране и ще се стигне до предоговаряне, отбеляза собственикът на Левски и заяви, че неговото убеждение е, че към държавата клубът трябва да е абсолютно изряден.

По думите му не старите задължения са големият проблем за "Левски". "Големият воденичен камък, който дърпа "Левски" към дъното, са тези задължения, натрупани в последните 4-5 месеца", каза той и призна, че тази ситуация е трудна за преодоляване, тъй като говорим за сума от около 4 млн. и половина. Трудно е да намерим спонсори в момента, при условие, че има толкова неясноти във връзка със Закона за хазарта, който накара фирмите да са предпазливи при поемане на ангажименти към спорта.

Сираков каза, че непрекъснато се среща и разговаря с потенциални спонсори, но, че на този етап "е и близо, и далече от подписването на такъв". Според него на клуба са нужни няколко спонсори. Ако се появи сериозен инвеститор, който иска да бъде част и от клуба, акциите, които прехвърлих на Константин Папазов, ще бъдат продадени.

По отношение на телевизионните права, Наско Сираков подчерта, че стремежът му не е да се увеличи делът за тези права в полза на "Левски". "Ние искаме да бъде оценена гледаемостта на "Левски". По какъв начин - водят се разговори, когато има конкретен резултат, ще запознаем цялата общественост", каза той.

Вижте целия разговор във видеото.