Сомбреро блус

"Когато си нагазил в трийсетте, но продължаваш да живееш ден за ден и това те кара да се чувстваш свободен; когато попаднеш не на мястото си и музиката, която свириш, предизвиква околните, защото за тях ти си "свободен"; когато заради теб убият човек,...

Сомбреро блус
За продукцията

"Когато си нагазил в трийсетте, но продължаваш да живееш ден за ден и това те кара да се чувстваш свободен; когато попаднеш не на мястото си и музиката, която свириш, предизвиква околните, защото за тях ти си "свободен"; когато заради теб убият човек, разкрил душата си, защото е видял в теб какво значи да си свободен... Тогава идва време да понесеш отговорността и да се запиташ какво наистина е свободата..."

"Това е история за трима пътуващи рок-музиканти, за хората в един забравен крайпътен мотел, за един циганин и едно сомбреро..."

Драма.

България, 1999г., 60 мин.

По новелата на Емил Тонев "Сомбреро блус".

Сценаристи: Илиян Симеонов, Емил Тонев

Режисьор Илиян Симеонов

Оператор Емил Топузов

Музика Дечо Чипилов, Петър Янков-Пешето

В ролите: Петър Попйорданов, Валентин Танев, Емил Тонев, Добрин Досев, Мария Каварджикова, Радко Дишлиев, Малин Кръстев, Бранимира Маркова

В малката селска кръчма "Нирвана" пристигат  рок музиканти от Пловдив. Посетителите не приемат нито тях, нито музиката им. Изгонени от хотела, музикантите отсядат в къщата на циганина Тошо – търсач на вода с багета.  Музикантите се сприятеляват с циганина и дори успяват да открият вода в кладенеца му, която самият той не е успял да извади. Тошо има съименник сред музикантите. Болката на циганина е, че няма собствено дете. В бедния ромски дом се завихря купон.Тошо преоткрива страстта, но вечерта е помрачена от неочаквано събитие.