Специален отдел Q

"Замразените досиета" излизат от специалния архив....Трилър

Държава: Дания, Германия, Швеция, Норвегия
Година: 2013
Времетраене: 97 минути
За продукцията

По роман на Джуси Адлер Олсен

Режисьор: Микел Ньоргард

В ролите: Николай Лие Каас, Фарес Фарес, Соня Рихтер, Микел Бое Фьосгаард, Сьорен Пилмарк, Микаел Броструп, Лукас Лингаард Тьонесен и др.

Петгодишна загадка с изчезнала жена - политик, разкрива друг свят - на насилие и изнудване, дълбоко под лъскавата повърхност на високия държавен стандарт.

Започва ново разследване на "замразено досие" в "Специален отряд Q" - първи филм от поредица "неразрешени случаи" по бестселъри на Джуси Адлер Олсен /"Липсващият" и "Конспирация на вярата"/ и сценарий на Николай Арсел /"Момичето с татуирания дракон" по Стиг Ларшон/.

След като лекомислено вкарва екипа си в престрелка и един от партньорите му е убит, а друг - парализиран, детектив Карл Мьорк е пренасочен на работа "с последен шанс" в новосформирания "Специален отдел Q". Задачата е подреждане на "студени досиета".

В отдела работят Мьорк и младият му помощник Асад. Въпреки че заповедта е само да четат и систематизират случаите, след един ден работа Карл не може да подмине изчезването на младата Мерете Лингард и подновява разследването.

В доклада има прекалено много съшити с бели конци теории, а търсенето разкрива ужасяващи тайни, които много хора се надяват да останат скрити...

Акценти