Специалитетите на Бабет

На гурме у дома! Кулинарна поредица

Държава: Франция
Година: 2009-2016
Времетраене: 24 минути
Специалитетите на Бабет
За продукцията
Всички епизоди

Царицата на кухнята представя кулинарно пътешествие от географията до фурната - през история на продуктите, тяхното съхранение, полезна употреба и режим за хранене с господство на вкуса. Бабет Розиер е кулинарен майстор о лесни и бързи рецепти за всеки вкус.

Елизабет дьо Розиер, световноизвестна като Бабет, е родена през 1947г. в Поант а Питр, Гваделупа . Израснала в семейство на търговци, тя носи наследствен вкус към добрите продукти, с историята и географията им, затова неслучайно другата й изява е в политиката.

За телевизията работи още в родината си - за местния френски канал на ORTF. Кулинарната й кариера започва през 1978г, когато отваря първия си ресторант близо до Фоли Бержер.

Впоследствие продава своите четири ресторанта в Гваделупа, за да отвори "Вила Креол" в Париж и "Трапезата на Бабет" в Поаси , който е опожарен през 2005г. През цялото време Бабет не прекъсва своите кулинарни телевизионни предавания с "Малки тайни" и "Кухнята на Бабет" за Франс 3, Франс 2 и Канал "Гурме".

През 2005г. възражда ресторанта "Трапезата на Бабет" в Париж и продава франчайза в Дубай, Лас Вегас и Танжер. От 2005г. води собствено предаване "Малките блюда на Бабет" по Франс O.

От 2009г. всеки ден представя своя рецепта за зрителите на Франс-5 в "Това е за вас" заедно с други кулинари - Жюли Андрьо, Люана Белмондо.

Популярността й не е само в кухнята, но и в политиката. На 20 октомври 2013г. Бабет отказва предложението на Легиона на честта да бъде Министър на туризма. На кметските избори в Париж през 2014г. подкрепя социалистическата партия на Ан Идалго, а също и републиканския кандидат на регионалните избори в Ил дьо Франс през 2015г - Валери Пекрес, в чиято листа е избрана за общински съветник на департамента Ивлин.

Креолската царица на кухнята е експерт в менюто на много различни територии - Нормандия, Южен Виетнам, Оверн. Издава книги с рецепти и печели световните наградите за туризъм и гурме.

Златна Романова

*Франция е страната с най-много кулинарни майстори - и от Хексагона, и от отвъдморските територии, които предават своя опит на всички почитатели на "добрата кухня" в популярни поредици като "Вкусни изкушения" и др.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад