Състезанието на техния живот

Курс в открито море според вятъра, слънцето и звездите...

Държава: Великобритания
Година: 2015-18
Времетраене: 50 минути
Състезанието на техния живот
За продукцията

Документално издание

Курс в открито море според вятъра, слънцето и звездите...

Реални предизвикателства в най-голямото състезание за аматьори в естествена среда

"Състезанието на техния живот" е световна обиколка с ветроходни яхти, в изпитане за ентусиасти. Участниците са от три поколения и нямат никакъв морски опит и умения.

От учители до строители и студенти, те трябва да преминат 40 000 морски мили, в 16 маршрута, с 12 оригинални яхти, между 6 континента и 3 океана . Кандидатстват за 8 основни позиции и 2 резервни на палубата.

Преди състезанието екипите са изпращани на тренировка във Великобритания. На борда няма лично пространство, природните изненади са постоянни, има разни особености и неудобства, времето минава с изпитания, понякога с простуди и травми или както казват състезателите "леят се кръв, пот и сълзи" в истински тест по издръжливост. На пристанището финалистите са доволни и празнуват, гърмят шампанско и си спомнят преживяното с усмивка.

Всеки споделя моменти от пътешествието, но всички са убедени, че независимо от ситуациите, уменията и подготовката, най-важно в плаването е било доверието.

"Състезанието на техния живот" /Clipper race/ е проект на "Сапинда Рейнбоу" и в различни континенти е подкрепян от местни фондации и други клубове и организации като Фондация "Нелсън Мандела", "Ротари клъб" и т.н.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад