Стари рецепти за консервиране на плодове и зеленчуци

Стари рецепти за консервиране на плодове и зеленчуци
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Вижте в предаването „Добро утро с БНТ2” от студиото в Благоевград:

Стари рецепти за консервиране на плодове и зеленчуци, как се прави българска лютеница и прочутия айвар, при това без консерванти и по домашни български рецепти. В студиото ни гостува Иван Сабахлъков, който е земеделски производител и собственик на фабрика за консервиране. Ще видите и репортаж за единственото предприятие за консервиране на зеленчуци и плодове в гоцеделчевския край - тази в град Хаджидимово. Фабриката изкупува продукцията на близо 30 семейства.

Ще ви заведем и в кюстендилсоко село Копиловци, където се намира манастира „Благовещение” прочут с отглеждането на чиста земеделска продукция. Монасите, наричани „старостилци”, произвеждат плодове и зеленчуци, правят пчелен мед, сирене, лютеница, различни сладка от плодове.

След 9.30 часа ни гостува певицата Христина Маркова от Благоевград. Тя предлага на любителите кулинари стари рецепти за консервиране на зеленчуци и плодове. В нейната книга "Горноджумайски рецепти" са събрани 121 рецепти, които Христина Маркова е научила от своята баба.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад