Старомоден коктейл, боровинков сос, тиквен пай - Бързо, лесно, вкусно - 28.11.2013
Предаване: Бързо, лесно, вкусно, 28.11.2013
Гост в предаването е американската посланичка Марси Рийс в Деня ба благодарността
СТАРОМОДЕН КОКТЕЙЛ
Нужните продукти:
50 мл бърбън
ангостура битер
ябълков сайдер
кубчета лед
Начин на приготвяне:
1. Налейте бърбъна в подходяща чаша.
2. Долейте с ябълков сайдер, добавете капка ангостура, кубчета лед и сервирайте коктейла.
ПИКАНТЕН БОРОВИНКОВ СОС
Нужните продукти:
450 г сушени червени боровинки
1 и 3/4 ч.ч. захар
1 ч.ч. червено вино
1/2 ч.л. смляна канела
1/2 ч.л. смлян бахар
1/8 ч.л. смлян джинджифил
1/8 ч.л. смлян карамфил
Начин на приготвяне:
1. Сложете захар в тиган на котлона да се разтопи.
2. Добавете червено вино, като намалите огъня.
3. Оставете малко да поври и добавете сушени боровинки, джинджифил, бахар, карамфил и канела.
4. Оставете соса да се редуцира и го сервирайте към пълнена пуйка.
КЛАСИЧЕСКИ ТИКВЕН ПАЙ
Нужните продукти:
За блата:
1 ч.ч. брашно
1 ч.л. захар
1/4 ч.л. сол
3 с.л. олио
1 с.л. разтопено масло
2-3 ч.л. ледена вода
За пълнежа:
450 г сварена тиква на кубчета
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
1/2 ч.ч. кафява захар
1/4 ч.ч. бяла захар
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. канела
1/8 ч.л. смлян бахар
1/8 ч.л. индийско орехче
1/8 ч.л. смлян карамфил
Начин на приготвяне:
1. Направете маслено тесто от изброените продукти. Разстелете го във форма за пай и я приберете в хладилника.
2. В купа разбийте с миксер яйца, бяла и кафява захар.
3. Добавете към яйцата бахар, канела, джинджифил, карамфил и индийско орехче на орах. Разбъркайте.
4. Добавете парчетата сварена тиква и я намачкате с вилица.
5. Изсипете тиквената смес върху блата от маслено тесто и изпечете пая във фурна на 180º до готовност.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News