Време за приготвяне: 60 мин.
Нужните продукти:
1 преден джолан
1 л зелева чорба
2-3 стръка праз лук
3-4 картофа
1-2 сухи люти чушки
Чубрица
Сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Сварете джолана в тенджера под налягане. Обезмаслете бульона. В тиган с малко зехтин задушете наситнения праз лук. Овкусете с черен пипер и начупена суха люта чушка.
Налейте малко от зелевата чорба при праза и оставете да се задуши. Вътре сложете картофи, нарязани на кубчета. Добавете и още чорба и бульон. Оставете да поври. Сложете вътре накъсано свинското месо от джолана и сервирайте.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News