Нужните продукти:
1 наденица
2 тиквички
1 картоф
3 скилидки чесън
1 глава лук
захар
30 г масло
олио
100 мл прясно мляко
50 мл сметана
½ връзка копър
къри или куркума
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Задушете наситнен лук и чесън в тиган с разтопено масло и олио на тих огън, поръсете със щипка захар.
Нарежете тиквичките на спагети със жулиенорезачка.
Средата тиквичките настържете заедно с картофите. Сложете ги в тенджерата с омекналите лук и чесън, и добавете куркума или къри. Оставете да се запържат. След това налейте вода и оставете да покъкри поне 15 минути.Пасирайте и овкусете със сол и пипер. Добавете прясно мляко и сметана докато пасирате до желаната гъстота. Добавете наситнен копър.
Нарежете наденицата на тънки кръгчета и ги изпържете в тиган с малко олио. Извадете ги и в същия тиган запържете с малко олио спагетите от тиквички. Навийте ги в средата на чинията, отстрани изсипете от супата и поръсете с кръгчета наденица.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News