Търси се екстрасенс

В търсене на рядък метал или на рядка човечност

Държава: България
Година: 2001
Времетраене: 89 минути
За продукцията

Сценарий Ива Стаменова

Режисьор Михаил Мелтев

Оператор Мартин Димитров

Художник Здравко Маринов

В ролите: Кръстьо Лафазанов, Гергана Кладнева, Владислав Карамфилов, Пламен Сираков, Татяна Лолова, Виктор Калев, Теодор Елмазов и др.

Специална пратка е повод за интерес и война между престъпници и властта. Отговорът на въпросите им зависи от екстрасенс с талант и липса на претенции. Задачата му е да открие липсващия 113-ти елемент от Менделеевата таблица, наричан "червен живак".

Две престъпни групировки владеят страната - на Мекия, който е подвластен на чуждоземен бос и на Вуйчото. Очаква се пристигането на много скъпа пратка от червен живак. Трябва да я донесе бъдещата съпруга на Мекия. Пратката е изгубена по пътя. Възникналият проблем може да бъде решен само от невзрачния екстрасенс Благовест, който въпреки голямата си гадателска дарба е беден и наивен човечец.

Екстрасенсът е търсен от Вуйчото, за да посочи къде е живакът и от Мекия, за да му възвърне мъжествеността. Внезапно монотонният живот на Благовест се обърква - напуска го жена му, вбесена от вечното безпаричие. Екстрасенсът е отвлечен от Вуйчото, по-късно попада и в ръцете на Мекия, а в крайна сметка се оказва в държавния арест. Човечецът е заплашван, подкупван, малтретиран и разпънат в борбата на босовете и държавните служби за пари и власт.

Въпреки неприятностите, Благовест си остава добър и през цялото време помага на всеки, нуждаещ се от помощ. Улисани в преследването на пратката, озверели, престъпните групировки се самоунищожават. Живакът отпътува от страната. Жената на екстрасенса се връща при него, защото разбира, че най-важното е човек да бъде добър, искрен и всеотдаен като нейния Благовест.

Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад