Търси се екстрасенс

Война между групировки - в търсене на рядък метал или на рядка човечност...

Държава: България
Година: 2001
Времетраене: 89 минути
Търси се екстрасенс
За продукцията

Трагикомедия

Сценарий: Ива Стаменова
Режисьор: Михаил Мелтев
Оператор: Мартин Димитров
Художник: Здравко Маринов

В ролите: Кръстьо Лафазанов, Гергана Кладнева, Владислав Карамфилов, Пламен Сираков, Татяна Лолова, Виктор Калев, Теодор Елмазов и др.

ФАБУЛА

Специална пратка е повод за интерес и война между група престъпници и други от властта. Резултатът зависи от екстрасенс с талант и липса на претенции. Задачата му е да открие липсващия 113-ти елемент от Менделеевата таблица, наричан "червен живак".

СЮЖЕТ

Две престъпни групировки владеят страната - на Мекия, който е подвластен на чуждоземен бос, и на Вуйчото. Очаква се пристигането на много скъпа пратка от червен живак. Трябва да я донесе бъдещата съпруга на Мекия. Но пратката е изгубена по пътя. Възникналият проблем може да бъде решен само от невзрачния екстрасенс Благовест, който въпреки голямата си гадателска дарба е беден и наивен човечец.

Екстрасенсът е търсен от Вуйчото, за да посочи къде е живакът, и от Мекия, за да му възвърне мъжествеността. Монотонният живот на Благовест се обърква - жена му го напуска, вбесена от вечното им безпаричие, самият той е отвлечен от Вуйчото, по-късно попада в ръцете на Мекия и в крайна сметка се оказва в държавния арест. Човечецът е заплашван, подкупван, малтретиран и разпънат в борбата между враждуващите групи и служби - за власт и пари.

Въпреки неприятностите Благовест си остава добър човек и през цялото време помага на всеки нуждаещ се. Улисани и озверели в преследването на пратката, престъпните групировки се самоунищожават. Живакът отпътува от страната. Жената на екстрасенса се връща, осъзнала, че най-важното е човек да бъде искрен и всеотдаен като нейния Благовест.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад