Време за приготвяне: 15 минути
Нужните продукти:
100-200 г сварен боб
150-200 г нахут от консерва (изцеден и изплакнат)
1 глава червено цвекло
2 връзки магданоз
пресен джоджен или мента
1-2 домата
1 краставица или кисели краставички
1 лимон
1 с.л. ябълков оцет (или червен винен оцет)
1 с.л. мека горчица
щипка захар
2 с.л. зехтин екстра върджин
сол и черен пипер на вкус
4 твърдо сварени яйца
Начин на приготвяне:
Обелете цвеклото и го нарежете във фуд процесор. Поставете го в голяма купа и добавете нарязани на ситно магданоз, мента и краставици. Оставете настрана.
За да направите дресинга за салатата, смесете заедно жълтъци от варени яйца, лимонов сок, оцет, щипка захар, горчица, зехтин, сол и черен пипер. Хубаво намачкайте всичко. Изсипете дресинга върху цвеклото.
След това добавете боба и нахута. Разбъркайте добре.
Сервирайте салатата върху резени пресни домати.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News