Тази хубава зряла възраст

Как инерцията изхвърля един светски мъж от пътя на самодоволните щастливци...

Държава: България
Година: 1985
Времетраене: 80 минути
Тази хубава зряла възраст
За продукцията

Драма

По едноименен роман на Любен Станев
Сценарий:Любен Станев
Режисьор: Хачо Бояджиев
Оператор: Борислав Янакиев
Музика: Вили Казасян

В ролите: Коста Цонев, Ваня Цветкова, Невена Коканова, Катя Паскалева, Досьо Досев, Антон Радичев, Асен Миланов, Борис Луканов, Надежда Казасян, Паша Берова, Велко Кънев, Николай Сотиров и др.

ФАБУЛА

В навечерието на 50-годишнината си самодоволен критик отново заминава за родния си град, където има много причини да бъде, но нито една, с която да е истински ангажиран и заслужено получава упреци и критика от всички по пътя си...

СЮЖЕТ

Румен Илиев е театрален критик със завидно обществено положение. Живее охолен и подреден живот - съпруга, дъщеря, хубав дом, млада и красива любовница.

Жена му подготвя празник за 50-ия му юбилей, а Румен си организира командировка до родния град, където е любовницата му Рина. Предлог за честите пътувания винаги са били грижите към вуйчо му. Румен потегля и пристига. Там братовчедка му споделя, че за малкия й син Венко има съмнение за заболяване от детски паралич. Лекува го бивш съученик на Илиев. Решението е лумбална пункция, но бащата на момчето се съмнява и обвинява околните в безотговорност и коравосърдечие.

Междувременно критикът Илиев не изоставя репутацията си, гледа театралните постановки с актрисата-любовница, по-късно се среща и с колектива на театъра.

Рина харесва новия актьор в театъра - Васко, който застава срещу Илиев, обвинявайки го в търсене на полза и рутина. В откровен разговор Рина също му се противопоставя, защото знае, че Илиев няма да я премести в София или да се разведе с жена си.

В това пътуване Румен прави равносметка на живота си - с минали събития и щастливи моменти. Тръгва си и... катастрофира.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад