Шерлок 4

"Това не е игра, а началото!"Телевизионен сериен филм

Държава: Великобритания
Година: 2016
Времетраене: 50 минути
За продукцията
Всички епизоди

Режисьор: Дъглас Маккинън

В ролите: Бенедикт Къмбърбач, Мартин Фрийман, Рупърт Грейвс, Марк Гатис, Тоби Джоунс, Елиънор Мацура, Уна Стъбс, Аманда Абингтън, Линдзи Дънкан, Саймън Кунц и др.


Шерлок Холмс и доктор Уотсън са в Лондон, през Викторианската епоха, на "Бейкър стрийт" 221Б - с парни влакове, кочияши, цилиндри и фракове. Но някои неща си остават същите - като приятелство, приключение и особено...убийство.

Добре дошли в 1895!

Загадките са ретро и не съвсем...


Защо Томас Риколети вижда съпругата си в старата й сватбена рокля? Какъв ще бъде новият ход на Мориарти? Кой унищожава портрети на бившия премиер Маргарет Тачър? Как се ликвидира чудовище? Има ли последен проблем за детективите или и това не е краят...

Бенедикт Къмбърбач, Мартин Фрийман, Рупърт Грейвс и Марк Гатис са в същите позиции плюс изненадваща поява на Тоби Джоунс ("Цената на хладнокръвието")

Две години след последния сезон е премиерата на Шерлок 4 - на 1 януари 2016 по БиБиСи-1.

Шерлок 1 се появи с авангардно предизвикателство, надмина очакванията в Шерлок 2, слезе до продължение в Шерлок 3 и се върна в миналото с Шерлок 4. Формулата е запълнена. Ще има ли Шерлок 5 или "не е нужно да бъдеш като другите"...

Екипът предлага да тествате способностите си:

Можете ли да решите случай като Шерлок?

"Виждате, но не наблюдавате. Разликата е ясна". Думите от "Скандал в Бохемия" точно определят дедукцията.

"Не гледайте това, което ви се представя, а онова което стои зад него и търсете контекста".

Истинската дедукция изисква комбинация от две качества: познание и наблюдателност. Колкото повече информация събирате, толкова по-точни ще са предположенията.

"Ако мобилизирате сетивата си, наблюдателността ви ще се изостри и вече ще знаете кои са тези хора, какво чувстват и как мислят".

Легендарният герой на Артър Конан Дойл е фикция, но методите са част от работата и в днешната криминалистика.

"Не можеш да свържеш точки, ако не събираш точки"

*Златна Романова

Официален сайт Шерлок 4

Можете ли да разгадаете престъпление като Шерлок

Последната загадка

Погребани тайни се промъкват в дома на загадките на "Бейкър стрийт". Някой отдавна е играл в сянката на времето и сега, беззащитни и сами, Шерлок и Уотсън ще се изправят срещу най-голямото си предизвикателство в трудна семейна връзка.

Шерлок открива сестра си, която е затворена от Майкрофт. Самотните детски години и изключителният й ум са я превърнали в опасен противник. ...