Телешки ребра с гъби на фурна - Бързо, лесно, вкусно - 11 март 2014
Предаване: Бързо, лесно, вкусно, 11.03.2014
ТЕЛЕШКИ РЕБРА С ГЪБИ НА ФУРНА
Нужните продукти:
1 кг и ½ телешки ребра
Продукти за бульона – цяла глава лук, чесън, обелки от моркови и целина, зърна черен пипер
300 г лук, чесън, моркови, целина глава
300 г гъби
100 г кашкавал
50 г масло
Сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Сложете ребрата в тенджера под налягане. Добавете вода, 1-2 глави лук, необелени, цели зърна черен пипер, чесън и обелки от моркови и целина. Варете около 40 мин. докато месото се свари. След това обезкостете ребрата и сложете месото в тавичка. Нарежете на тънко зеленчуците моркови, лук и целина и ги задушете в тиган с малко олио и бульон от месото. Нарежете гъбите на филийки и ги добавете в тигана. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте и оставете зеленчуците на котлона да омекнат. След това ги изсипете върху месото в тавичката. Поръсете с настърган кашкавал и запечете във фурната за 15 мин, докато хране отгоре златиста коричка.