Когато гръм удари (1995)

Истината пада като "гръм" в слънчев семеен ден

Държава: България
Година: 1995
Времетраене: 48 минути
Когато гръм удари (1995)
За продукцията

Телевизионна постановка

По едноименната пиеса на П.К.Яворов

Режисьор: Дочо Боджаков
Оператор: Иван Варимезов

В ролите: Стефан Данаилов, Пламена Гетова, Любен Чаталов, Евелина Борисова, Даниел Цочев

Водена от желанието си да има дете, отчаяна и уважавана съпруга ражда син от друг мъж, който след години се появява като гост на щастливото семейство...

***Преди тази втора адаптация от 1995г, едноименната пиеса на Яворов е заснета като телевизонна постановка през 1964г. в рубриката "Телевизионен театър" на Българската телевизия, с режисьор Вили Цанков и актьорите - Иван Кондов, Жана Стоянович, Георги Черкелов, Невена Мандаджиева и Любомир Киселички.

Сава и Бистра Попович очакват завръщането на сина си Даниел. След дълги години отсъствие на гости пристига и стар приятел - поручик Витанов.

Някога Бистра е избрала да роди дете от него, за да стане майка и това е нейната тайна. Съпругът й Сава е добър и справедлив човек, който я обича и цени, но никога не е подозирал бащинството си. Поручик Витанов е истинският баща на Даниел и Бистра трябва да разкрие истината.

Ще я разбере ли синът й, ще й прости ли мъжът й? Какво очаква всички, "когато гръм удари" в слънчев семеен ден...

Специалната награда на "Новотел"-Пловдив и Награда на СБФД за режисура на Дочо Боджаков от Фестивала за телевизионни програми "Златната ракла" в Пловдив /1995/