Тематично предаване за свинска глава - Бързо, лесно, вкусно - 28 януари 2014
Предаване: Бързо, лесно, вкусно, 28.01.2014
ТОПЛА ПАЧА
Нужните продукти:
Бульон от варена свинска глава
език от главата
прясно мляко
1 жълтък
1 с.л. брашно
Черен пипер
За Баканска универсална подправка:
3-4 скилидки чесън
Суха люта чушка
Оцет
Щипка захар
Сол
червен пипер
Начин на приготвяне:
1.За да направите подправката сложете оцет в тиганче да заври.
2.Добавете щипка захар, сол, накълцан чесън, стрита люта чушка и малко червен пипер.
3. Оставете да поври и прецедете.
4. За супата сложете брашно в тенджера и при непрекъснато бъркане добавете бульон от свинска глава. Подгрейте го до завиране.
5. Обелете сварения език и го нарежете на ситно.
6. Направете застройка като разбиете в купа жълтък с мляко и подгреете млякото, като го бъркате и не допускате да завира.
7. Смесете постепенно застройката и бульона.
8. Добавете езика.
9.Подправете с черен пипер.
10. Серврирайте супата с универсалната подправка и поръсете с червен пипер.
БАНИЦА С МЕСО ОТ СВИНСКА ГЛАВА
Нужните продукти:
Месо от свинска глава
2 дафинови листа
10 зърна черен пипер
500 г кори за баница
20 г краве масло
2-3 стръка праз лук
3-4 скилидки чесън
4 сухи чушки
Лют червен пипер
Сладък червен пипер
чубрица
сол
Начин на приготвяне:
1. Сварете свинската глава с подправките, докато месото почне да се отделя от костите.
2. Отделете месото и го нарежете на ситно. Запържете го в тиган.
3. Добавете нарязани праз лук, чесън, сухи чушки, лют пипер, червен пипер, чубрица и сол.
4. Сложете няколко черпака от бульона от главата, оставете плънката да се задуши и след това я свалете от котлона да поизстине.
5. Поръсете всяка кора с плънка и я навийте.
6. Подрдете навитите кори в кръг в тава.
7. Нарежете баницата.
8. Полейте я с бульон и печете около 30 мин. на 180 C.
СВИНСКА ГЛАВА ПО МЕКСИКАНСКИ
Нужните продукти:
Сварени свински бузи
Царевица консерва
Червена маринована капия
1/2 глава червен лук
3 скилидки чесън
3 с.л. светъл оцет
1 корен джинджифил, смлян
люти чушки
магданоз
1 яйце
Кашкавал
Хлебчета тортилас
черен пипер и сол
лайм за сервирането
Начин на приготвяне:
1. Изпечете сварените свински бузи на плоча на барбекю.
2. След това ги накъсайте в купа и добавете царевица, нарязани маринована чушка, червен лук, джинджифил, люта чушка, чесън, магданоз, оцет, черен пипер и сол. Разбъркайте хубаво.
3. Сложете хлебче тортиа в кръгла тава, изсипете отгоре плънката.
4. Чукнете яйцето.
5. Поръсете с настърган кашкавал и запечете за кратко, колкото да се стегне яйцето и да се напои хлебчето.
6. Сервирайте с резенчета лайм.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News