Торчууд: Денят на чудото

Лошото се случва, когато доброто е завладяно от отчаяние. Един ден навсякъде по света никой не умира. И утре, и вдруги ден...Хората остаряват, болни или ранени, продължават да живеят. Резултатът е демографски бум. Свръхбройната човешка раса харчи...

За продукцията
Всички епизоди

Лошото се случва, когато доброто е завладяно от отчаяние.

Един ден навсякъде по света никой не умира. И утре, и вдруги ден...Хората остаряват, болни или ранени, продължават да живеят. Резултатът е демографски бум. Свръхбройната човешка раса харчи земните ресурси и унищожението се предвижда след 4 месеца. Ситуацията изглежда неестествена. Някой работи срещу времето в глобална конспирация. Отговорите са в стар секретен британски институт със задача да промени човека завинаги. Денят, в който никой не умира, изобщо не е Денят на чудото, а най-голямата заплаха от човека към човечеството.

"ТОРЧУУД" се завръща - по-голям, по-богат и по-добър в британско-американска копродукция, заснета между Денвър и Кардиф.

След "Децата на Земята", където последните оцелели се разделят в пространството, апокалиптичната фантастика "Торчууд" продължава с "Денят на чудото", когато  някой се опитва да заличи всички физически доказателства. Промените са: вместо пет, историята се развива в 10 серии, продуцирани не само от БиБиСи-Уелс, но и от партньорите на мрежата в САЩ с платената телевизионна платформа на "Старц ентъртейнмънт". Разпространиението е в полза на по-големите американски инвестиции с първа премиерна дата в САЩ плюс правата над филма.

Оценката на вестник "Гардиън" е, че "култова британска програма с кешова инжекция и глобално разпространиеие е смел ход".

Създателите на "Доктор Ху" събират актьори от сериала заедно с други от "Денят на независимостта", "Спешно отделение" и "Анатомията на д-р Грей" в съпровождащ фанатастичен екшън и достигат най-високия рейтинг за дебют на продължение от поредица с 6.6 милиона зрители в премиерния праймтайм на БиБиСи-1 от 14 юли 2011. за четвъртия "Торчууд: Денят на чудото".

10-сериен телевизионен филм.

Фантастичен екшън.

Великобритания, 2011г., 50 мин.

Режисьори: Бхарат Налури, Били Гилхард, Гай Ферланд и др.

В ролите: Джон Бароуман, Ив Майлс, Меки Пфайфър, Бил Пулман и др.

В Кентъки осъден педофил и убиец на деца оцелява по време на екзекуция.  По същото време агентът на ЦРУ Рекс Мадсън, тежко ранен в катастрофа, не загива.  Навсякъде по света хората не умират.  Денят е обявен за Денят на чудото. Но чудото се оказва най-голямата беда. Ден след ден феноменът продължава. Анализатор от ЦРУ и съструдник на Рекс, Естeр Драмънд ракрива, че причината е в Торчууд - секретен британски институт за извънземни технологии, чийто последни членове са в неизвестност. Далече в Уелс оцелялата Гуен Купър се укрива заедно със съпруга си Рис и дъщеря си Анен. Другият в пространството е брилянтният  капитан и филантроп - Джак Харкнес. Екипът на ЦРУ ги открива и вече е част от борбата срещу най-голямата заплаха, позната на човечеството - самото човечество. Земята бързо се пълни с хора, бързо обеднява и никой не може да спре поцеса, ако не знае скритата причина ...

Златна Романова

Торчууд: Денят на чудото /епизоди/

Акценти