Туист сандвич със сладко-кисело свинско в "Бързо, лесно, вкусно", 29.01.2015
Предаване: Бързо, лесно, вкусно, 29.01.2015
Време за приготвяне: 20 минути
Нужните продукти:
400 г свинско филе
2 с.л. олио
1 с.л. сусамово олио
1 глава лук или връзка пресен лук
1 зелена чушка
1-2 моркова
1 консерва ананас
1 с.л. светъл оцет
1 с.л. кафява захар
2 с.л. доматено пюре
Сол и черен пипер
тортиа или арабски хлебчета
Начин на приготвяне:
В сух тиган сложете кафявата захар да се карамелизира, след това добавете оцета. Добавете доматеното пюре и разбъркайте докато се разтвори.
Нарежете лука на ситно, а моркова и чушката на клечки. В загрят тиган с малко олио запържете най-напред лука и го извадете. Пуснете морковите в тигана и ги пържете 2-3 минути извадете и тях. Изпържете и чушките и ги извадете.
Обелете ципата на свинското и го замразете, за да можете да го нарежете на съвсем тънко. Налюспете го с остър нож и го изпържете с малко сусамово олио. Добавете към него запържените преди това зеленчуци, кубчета ананас от консерва и сладко-киселия доматен сос. Подправете със сол и пипер.
Разпределете месото със зеленчуците върху хлебчетата тортиа, навийте ги и сервирайте веднага.