В търсене на Дон Жуан

Възможно ли е шедьовърът на Моцарт  "Дон Жуан" да е бил интерпретиран неточно повече от два века? Отговорът, според носителя на "Грами"   Рене Якобс, е "Да"! Той дирижира и подготвя новото звучене на знаменитата опера на Моцарт. "В търсене на Дон...

В търсене на Дон Жуан
За продукцията

Възможно ли е шедьовърът на Моцарт  "Дон Жуан" да е бил интерпретиран неточно повече от два века? Отговорът, според носителя на "Грами"   Рене Якобс, е "Да"! Той дирижира и подготвя новото звучене на знаменитата опера на Моцарт. "В търсене на Дон Жуан" търси автентичността на този шедьовър.

Специалната награда Golden Artist в раздела за образователни продукции от Първия международен фестивал за дигитални филми в Мюнхен /2006/.

Документален филм.

България, 2006г., 53 мин.

Сценарист Найо Тицин

Режисьор Найо Тицин

Оператор Найо Тицин

Продуцент Найо Тицин

С поставянето на великата опера на Моцарт "Дон Жуан" в Инсбрук започва един опит, който претендира да е освободен от всички погрешни интерпретации и фалшификации или един "Дон Жуан" без влиянието на ХІХ век. За това разказва творчески екип от цял свят: режисьорът, диригентът, изпълнителите и музикантите....

Акобс Рене - диригент

Босар Венсан - режисьор

Гуанцони Алесандро - Командора

Александрина Пендачанска - донна Елвира

Маркос Финк - Лепорело

Съни Им - Церлина

Николай Борчев - Мозето

Светлана Донева - донна Анна

Вернер Гюра - дон Отавио

През портретите на Моцарт и либретиста Лоренцо да Понте звучат фрагменти от репетицията на операта. Съпровожда Фрайбургски бароков оркестър.