Ваканцията на Лили

Детската изобретателност е ненадмината, когато трябва да се сбъдне най-искрената детска мечта...

Държава: България
Година: 2007
Времетраене: 55 минути
Ваканцията на Лили
За продукцията
Всички епизоди

6-сериен телевизионен филм

По мотиви от романа "Лили" на Марко Стойчев-Мормарев

Сценарий: Марко Стойчев-Мормарев и Кънчо Стойчев

Режисьор: Иванка Гръбчева

Оператор: Александър Лазаров

Художник: Стефка Данчева

Музика: Митко Щерев

В ролите: децата - Калина Стойчева, Ясен Атанасов, Иван-Александър Нонов и актьорите - Мариана Жикич, Роберт Янакиев, Стоянка Мутафова, Тодор Колев, Георги Мамалев, Асен Блатечки, Венцислав Кисьов, Кръстьо Лафазанов, Павел Поппандов, Грета Ганчева, Роси Кирилова и др.

*Важни роли са поверени на кучето Роки, едно магаре и други домашни любимци - участници в лудориите на децата.

10-годишната Лили обича да фантазира и не се примирява с развода на своите родители. От все сърце тя иска да ги събере отнов о и вярва, че може да го постигне...

"Вълнуващ разказ, решен между усмивката и тъгата в стила на най-добрите български филми". "Ваканцията на Лили" ще възроди хубавото българско кино". Иванка Гръбчева /режисьор на "Изпити по никое време", "13-та годеница на принца", "Най-тежкият грях", "В името на народа"/

10-годишната Лили обича да фантазира и не се примирява с развода на своите родители. От все сърце тя иска да ги събере отново и вярва, че може да го постигне... Когато майка й заминава в командировка за два месеца, тя отива при баща си, който живее в град край морето.

Там обаче я очаква първият удар - баща й се е оженил повторно, а втората му жена има и син. Тогава малката героиня забърква цяла поредица от каши - комични и недотам комични, а победата й се струва винаги предстояща.