Вчерашни целувки

"Все нещо трябва да свети..."

Държава: България
Година: 2003
Времетраене: 60 минути
Вчерашни целувки
За продукцията

Телевизионен театър

По автобиографичната книга на Стоянка Мутафова "Герой на мегдана"

Сценарий: Юрий Дачев

Режисьор: Бина Харалампиева

Оператор: Валентин Гоневски

Музика: Асен Аврамов

Художник Стефан Дорич

В ролите:Стоянка Мутафова, Георги Калоянчев, Васил Попов, Емилия Радева и др.

Мутафова и Калоянчев се срещат във "Вчерашни целувки"... - телевизионна постановка по пиеса от репертоара на Сатиричния театър

Трагикомичен разказ за срещата между седемдесетгодишни герои, които едва се разпознават помежду си. Те си спомнят за омразата и обичта, за честта и безчестието, съпътствали ги почти половин век.

Времето е изпепелило чувствата и нищо не е в състояние да сдобри двама стари приятели, които някога са били влюбени. Няма я вече "вчерашната целувка". Сега той, някога "мъж и половина", се е превърнал в развалина. "Ни ти да си жив, ни аз да съм умряла?" - казва тази, която някога го е обичала.

София живее с приятелите си Велизар - бивш фризьор и Веса - нейна съученичка, в стария си апартамент.

Тримата преживяват, благодарение на това, че София продава на части имуществото си и осъществява сватосвания между възрастни двойки. Внезапно идва новината, че от Канада се завръща Анто - голямата любов на София, който е емигрирал там преди 60 години.

София е притеснена още повече, че Анто е бивш приятел на Веса, от която София го е отнела. Появата му изостря отношенията между двете приятелки, защото канадецът обърква Веса със София.

Веса е удовлетворена и от вълнение... умира. София категорично отказва да се вижда с Анто.

Той упорито я преследва, защото все още я обича и единственият повод да се върне от чужбина е тя. Благодарение намесата на Велизар, Анто влиза в къщата и се срещат. Връщат се в миналото и си искат прошка.

Спомен за Стоянка Мутафова | БНТ 100% будни, 06.12.2019

Спомен за Стоянка Мутафова | БНТ 100% будни, 06.12.2019