Вестникар ли?

"Либералният" зет може да е поручик, но не и журналист...

Държава: България
Година: 1982
Времетраене: 82 минути
Вестникар ли?
За продукцията

Телевизионна постановка

Режисьор: Асен Траянов

Оператор: Александър Петров

В ролите: Георги Парцалев, Георги Калоянчев, Виолета Бахчеванова, Елена Кънева, Михаил Петров и др.

Г-н Мишеморов - дребен буржоа с либерални възгледи, ненавижда журналистите, тъй като самият той е критикуван от тях заради еснафщината и политическите си убеждения. Неговият син Драган също става вестникар и бащата трудно преживява тази новина.

Дъщерята на г-н Мишеморов - Божанка, е влюбена в журналиста Лазаров. Последният си позволява да очерня бащата в статии, публикувани на страниците на в."Новобран". Г-н Мишеморов не знае нищо за любовните увлечения на Божанка. Според г-жа Елисавета, негова съпруга, той не би се съгласил на никаква цена да ожени Божанка за Лазаров. Драган решава да помогне на сестра си. Случва се така, че в дома на г-н Мишеморов пристига самият Лазаров, за да предложи ръката и сърцето си на Божанка. Тя се изплашва и представя Лазаров за поручик.

Журналистът играе добре ролята си, но идват г-н Иванчо, приятел на г-н Мишеморов и Драган. Тъй като те не знаят за лъжата, разкриват Лазаров. Драган пояснява, че г-н Лазаров го е спасил в драматичен момент. Г-н Мишеморов се съгласява да даде Божанка за жена на Лазаров....

"Асен във времето"

Златен фонд на БНТ: "Вестникар ли"