Виолета, Жоро и аз

Трима на пътя за едно денонощие в една посока... "Виолета, Жоро и аз" печели Наградата за дебют на редовната конкурсна сесия, обявена от Продуцентски център "Телевизионно филмопроизводство" – студия "Екран" на БНТ. Изпълнителен продуцент на...

Виолета, Жоро и аз
За продукцията

Трима на пътя за едно денонощие в една посока...

"Виолета, Жоро и аз" печели Наградата за дебют на редовната конкурсна сесия, обявена от Продуцентски център "Телевизионно филмопроизводство" – студия "Екран" на БНТИзпълнителен продуцент на продукцията е "Профилм БГ". Филмът е сценарен дебют за писателя Константин Петров, автор на детски книги и пиеси.

Драма.

България, 2012г., 50 мин.

Сценарист Константин Петров

Режисьор Любомир Попов

Оператор Румен Василев

В ролите: Филип Аврамов, Никола Върбанов, София Маринкова

Участие в Специална българска извънконкурсна програма на 10-ти Международен фестивал за късометражно кино "В Двореца" /29.06 – 07.07.2012/ Балчик & Варна.

Трима души, подхвърлени от обстоятелствата в обща посока. "Виолета, Жоро и аз" събира за по-малко от денонощие  неуспял сценарист, шофьор на такси с разбито семейство и проституиращо момиче – почти дете, отнесено от съдбата на една магистрала. Героите се впускат в пътуване, което завършва с изгрева на слънцето над морския хоризонт, с преоткриване на приятелството и смисъла на дребните неща.

Акценти