Нужните продукти:
4 свински крачета
1 глава лук
1 дафинов лист
1 чаша вино
1 червена люта чушка, може и суха
масло и сол
за соса пикада:
1 глава чесън - необелена
½ връзка магданоз, нарязан на ситно
1 шепа печени белени бадеми
50 г кайсиеви ядки /по желание/
1 люта чушка
сол и черен пипер
зехтин
за гарнитурата:
300 г спанак
2 скилидки чесън
70 г бекон
30 г стафиди
20 кедрови ядки
зехтин
сол
лимон
Начин на приготвяне на крачетата:
Натрийте свинското със сол.
Сложете го в глинена тенджера.
Добавете дафинов лист, разрязана глава лук, черен пипер на зърна, по желание суха люта чушка.
Залейте с топла вода и вино.
Затворете с капак и печете на 150 C за 3 часа.
За да направите соса:
В хаванче счукайте ядките и магданоза.
В тиган със зехтин запържете необелени скилидките чесън и разполовена лютата чушка.
Изсипете ароматния зехтин в хаванчето, добавете обелени запържените скилидки чесън и счукайте до получаването на гъста паста.
Подправете със сол и черен пипер. Ако е много гъст можете да добавите няколко лъжици вода.
За да направите гарнитурата бланширайте измития и почистен спанак в гореща подсолена вода.
Измийте го със студена вода, отцедете го добре и го нарежете.
В тиган с малко зехтин запържете до хрупкаво нарязания бекон.
Добавете наситнен чесъна и след това спанака.
Добавете стафидите, които ще омекнат от влажността на спанака. По желание можете да ги накиснете предварително.
Овкусете всичко в купата със сол, лимонов сок и зехтин.
Сервирайте гарнитурата, поръсена с кедрови ядки.