Нужните продукти:
4 филета от риба акула
200 г пилешки дробчета
1 консерва с дроб от треска
250 г орехови ядки
20 г масло
3-4 дафинови листа
5 скилидки чесън
½ чаша зехтин
1-2 домата
захар, морска сол и черен пипер
хляб багета или франзела
Начин на приготвяне:
В кипяща вода на котлона пуснете 2 скилидки чесън, листа от лавър и сол. Пуснете вътре рибата и изключете котлона. Накълцайте орехите и ги запечете в сух тиган. Добавете масло. Нарежете пилешките дробчета на ситно и ги добавете в тигана да се запържат. Овкусете с малко захар, морска сол и черен пипер. Изсипете в тавичка. В друг тиган загрейте зехтин и в него запържете наситнен чесън.
Добавете нарязани доматите и поръсете със сол. Изсипете доматите върху дробчетата с орехи. Вкарайте във фурната да се запече за 10 мин. Франзелата разрежете по средата. Поръсете със зехтин и рустик микс от подправки и изпечете до хрупкаво. За да направите пастета, сложете в хаванче аншоа, каперси, скилидки чесън, масло, наситнен копър. Смесете всичко. Намажете изпечената франзела с пастета и я сервирайте към рибата и дробчетата.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News