Вотът на недоверие за корупцията

 Вотът на недоверие за корупцията
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Според Тома Биков и днес от БСП са преповторили неща, които казани преди 3 месеца.

Мисля, че дебатът около вота ще премине в ситуация на напрежение, което е нормално за всеки вот. Вотът е излишен, ако БСП иска дебат по темата... Очевидно правителството няма да падне, очевидно няма да бъде разклатен нито един министър, защото вотът е общ. И на трето място, виждаме, че още преди да е внесен вота опозицията практически няма да го внесе заедно, коментира депутатът от ГЕРБ.

За Жельо Бойчев поведението на управляващите издава безпокойство.

Включително поведението на министър-председателя - няма случай някой да не се появи на улицата и той да не започне да раздава пари... Смятаме, че отговаряме на едно сериозно обществено очакване - над 80% от българското общество определя корупцията и корупцията във високите етажи на властта като един от основните проблеми в страната. Трябва да се дадем сметка, че корупцията ощетява всеки един български гражданин, заяви депутатът от левицата.

Искрен Веселинов запита дали е редно точно БСП и ДПС да внасят вот на недоверие по темата "Корупция".

Всичко, което ще се каже на този дебат, е доста обезкуражаващо. Хората ще загубят вяра, че борба с корупцията изобщо може да се случи, щом архитектите на корупцията водят този дебат, отбеляза той.

Халил Летифов потвърди, че ДПС ще подкрепи вота на недоверие.

В разговорите, които имахме, държахме да се конкретизира, защото темата е много обща... Освен да предизвика дебат, една от целите на вота на недоверие е да коригира поведението на управляващите. За тази корекция никой не говори, а се подценява. Ще подкрепим вота с нашите мотиви, защото БСП прекъсна диалога с нас по тази тема, заяви Летифов.

Според Веселин Марешки вотът на недоверие е безсмислен и ГЕРБ са спокойни.

Те са щастливи от това, че се внася такъв вот именно от БСП, защото какво по-нелепо може да бъде от това ти да си затънал до уши в корупция и когато си в опозиция да внасяш вот на недоверие срещу тези, които са на власт... Това нас изобщо не ни вълнува. Единственото, което ни вълнува, е да се вдига стандартът на живот на българските граждани, заяви лидерът на "Воля".

На въпрос на "Алфа рисърч" за основната цел на вота на недоверие срещу правителството 48,5 на сто от запитаните отговарят, че е създаване на напрежение по време на европредседателството. За 30,3% целта е дебат за проблемите на корупцията, а 21,2 считат, че целта е сваляне на правителството.


"Как оценявате действията на управляващото мнозинство в борбата срещу корупцията?" На този въпрос положително отговарят 28 на сто, с "по-скоро отрицателно" отговарят 69,2%, а 2,8 са без мнение.

"Запознати ли сте с внесената за ратифициране в парламента Истанбулска конвенция за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие?" 13,2 на сто твърдят, че подробно са запознати, 59,2 имат обща представа за конвенцията, а 27,6% не се запознати с документа.

"Одобрявате ли внасянето от опозицията на вот на недоверие за корупция?" Това беше основният въпрос, с който "Алфа рисърч" тества обществените нагласи. Преди предаването 50,6% отговарят с "да", а след края на дискусия процентът е 51,7. Преди предаването 48 на сто избират "не" за отговор, а след това вече са 44,8. Без мнение преди дебата са 1,4, а след това процентът е 3,5.
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад