"За" и "против" електронното гласуване

За и против електронното гласуване
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Тази вечер в "Референдум" наблюдавахме диспут за националния референдум. Дискусията е част от информационно-разяснителна кампания за провеждането на национален референдум заедно с местните избори на 25 октомври. Въпросът , на който всички можем да гласуваме в общонационалното допитване, е: Подкрепяте ли да може да се гласува дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?

Какъв е регламентът на диспута. Според споразумението, подписано между обществената телевизия БНТ и политическите сили времето за разговора ще се раздели по равно за двете тези на референдума - ЗА и ПРОТИВ дистанционното електронно гласуване. В случая за едната теза има повече застъпници, затова ще се търси балансът на разпределянето на времето между тях. Много важно е, че съгласно правилата и закона, никой от участниците в този диспут не може да агитира в полза на или против политическа сила или кандидат, регистрирани за участие в местния вот.

Основният въпрос, с който "Алфа рисърч" тества общественето мнение тази вечер е "Запознат ли сте вече с аргументите ЗА и ПРОТИВ електронното гласуване?"

В студиото с аргументите „за“ и „против“ електронното гласуване са 11 представители на партии и инициативни комитети, регистрирани в ЦИК за кампанията на референдума:

Александър Томов - ПП „Българска социалдемокрация”

Велизар Енчев - ПП Движение за радикална промяна „Българската пролет“

Мартин Райков - ПП АБВ

Станислав Готев - Инициативен комитет представляван от Цветелина Попова

Татяна Дончева - ПП "Движение 21"

Георг Георгиев - ПП ГЕРБ

Кристиян Димитров - ПП "Атака"

Иво Мирчев - Инициативен комитет „Гласувай без граници“, представляван от Мануела Малеева

Петя Ставрева - ПП "Обединени земеделци"

Емил А. Георгиев - ПП ДЕОС

Христо Апостолов - КП "Реформаторски блок"

Още за нагласите на обществото ни във връзка с референдума за електронното гласуване научаваме от отговорите на зрителите на следните въпроси:

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад