Завръщането на тримата мускетари

След 20 години са завръщат "всички за един"  -  за Короната и Кралицата! След "Тримата мускетари" /1973/ и "Четиримата мускетари" /1974/ режисьорът Ричард Лестър и сценаристът Джордж Макдоналд Фрейзър продължават със "Завръщането на...

Завръщането на тримата мускетари
За продукцията

След 20 години са завръщат "всички за един"  -  за Короната и Кралицата!

След "Тримата мускетари" /1973/ и "Четиримата мускетари" /1974/ режисьорът Ричард Лестър и сценаристът Джордж Макдоналд Фрейзър продължават със "Завръщането на мускетарите" /1989/ по мотиви от романа на Александър Дюма "Двадесет години по-късно". Заснет изцяло в Испания, филмът събира звезди  и е посветен на актьора Рой Киниър/в ролята на Планшет/, който загива в конна езда по време на снимките.

Приключенска комедия.

Англия, Франция, Испания, 1989г., 102 мин.

По пиесата на Джордж Макдоналд Фрейзър.

Режисьор Ричард Лестър

В ролите: Майкъл Йорк, Оливър Рийд, Ким Катрал, Ричард Чембърлейн, Жералдин Чаплин, Кристофър Лий, Филип Ноаре, Жан-Пиер Касел, Франк Финлей и др.

Годината е 1649. 20 години след смъртта на Лейди Уинтър,  коварните й схеми продължават с нейната дъщеря Жюстин, чието оръдие е Кардинал Мазарини. Кромуел превзема престола и има опасност от бунт. Лидер е популярният Бофор. Кардиналът наема обеднелия Д'Артанян да събере останалите мускетари. Отегчен от богатството и с желание за титла, Портос приема. Но абатът Арамис и Атос, загрижен за осиновения си син Раул, отказват, защото тайно подкрепят бунтовниците. След провал в организираното бягство на Бофор от затвора, мускетарите се огъват и заминават с мисия към Лондон за спасяването на Чарлз I. Проблемът е, че не са сами, а следвани от отмъстителната Жюстин, в която злощастно е влюбен Раул.  Четиримата френски герои трябва да избягат от Англия и Жюстин, да спасят кралица Ана и плана за политическа реформа на Бофор.

Златна Романова

"Народът на Англия ще позволи всичко  освен жестокост към конете и покачване в цената на бирата".