Време за приготвяне: 15 мин
Нужните продукти:
200 г пилешко месо – бон филета
Микс от зелени салати
½ кг домати или чери доматчета
1 консерва нахут
За дресинга:
50 г майонеза
100 г кисело мляко
1 ч.л. сусамов тахан
50-60 г сушени домати в зехтин
2 филета аншоа
1 с.л. нахут
1 лимон
Зехтин
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете филенцата на по-малки парчета, поръсете ги със сол, черен пипер и малко олио, след което ги запържете в тиган, като ги търкаляте от време, за да се изпържат от всички страни. Извадете ги от тигана и ги изсипете върху алуминиево фолио, поръсете ги с лимонов сок и без много да ги завивате ги оставете настрана.
Измийте добре зелените салати, накъсайте ги и ако имате центрофуга, добре ги подсушете.
Изсипете всичко в голяма купа, посолете и поръсете с лимонов сок.
Добавете половината от разполовените чери домати /ако са големи им махнете семето, ако са чери ги разполовете/ и нахута, който добре сте измили и сте си оставили 1 с.л. за дресинга.
За да направете дресинга, най-добре в мензура сложете 3-4 сушени домата и 1 с.л. от овкусения зехтин, в който са стояли. Добавете вътре тахана, 1 с.л. от измития нахут, филенцата аншоа, лимонов сок, настъргана кора от лимон, майонезата, и 1-2 с.л. кисело мляко.
Пасирайте и ако има нужда добавете още мляко, за да получите лека и почти течна консистенция на дресинга. Овкусете със зехтин и сол.
Филенцата овкусете с дресинга.
Точно преди да сервирате поръсете салатата с малко сол, разбъркайте с останалия измит нахут, залейте с дресинга, без да я „удавяте“ и отгоре за прелест сложете пилешките филенца.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News