Животът е прекрасен, нали?

Красота в неравенството с мечта за бъдеще.Момче с трудно детство и без сигурност в живота мечтае за звездна кариера на майстор-фризьор.Документален филм.

Държава: България
Година: 2001
Времетраене: 68 минути
Животът е прекрасен, нали?
За продукцията

Сценарист и режисьор: Светослав Драганов

Оператор: Пламен Бакърджиев

Монтаж: Евгени Богданов

Музика: Кебапчета и Рози

Продуцент: Светослав Драганов - Cineaste Maudit Production (Прокълнат кинаджия)


Натуралист, Светослав Драганов снима герои от живота в реално филмово време - герои, които срещаме, но не познаваме и не забелязваме. Реалното време спестява монтажа и илюзията, но създава друга много по-голяма за онова, което не виждаме. След 13 години част от невидяното в "Животът е прекрасен, нали?" излиза в "Живот почти прекрасен" /2014/, в който продължава наблюдението на главния герой от първия филм - с промените и неговото семейство. Отзивите на зрители и критика оправдават намеренията на автора - минималистично да влезе с камера в живота и да го заснеме такъв, какъвто е.

Светослав Драганов е нетрадиционен български документалист с оригинална филмография и множество награди у нас и в чужбина за "Град на мечти" (2011), "Децата на Дружбата" (2009), "Самодейци" (2005), "Млади сърца" (2003), "Веселите момчета" (2002), "Това съм аз и никой друг" (2000). Сценарист и режисьор на поредицата "Великите българи" и "Малки истории" на БНТ.


Официална селекция с Наградата на MDR /Трета програма на Германската обществена телевизия/ за най-добър източноевропейски филм от Международния фестивал за документално и анимационно кино в Лайпциг.

22-годишният Александър Иванчев е едно от седемте деца на майка си Юлия. До 14-тата си година не е ходил на училище, защото се е грижил за трите си по-малки братчета. Получава образование в дом за сираци, където развива интерес към фризьорската професия. Филмът представя ретроспективно живота на Александър през подготовката за явяването му на поредния Международен конкурс по фризьорство в София.

За Автора и Великолепието на живота

Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад