Знание.БГ - 08.10.2018

Знание.БГ - 08.10.2018
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Предаването се реализира от регионалните телевизионни центрове на БНТ в Пловдив, Варна, Русе и Благоевград от понеделник до четвъртък. Образователният блок представя актуалните теми в българското образование на местно ниво и запознава учащите и техните родители с разнообразни теми, свързани с образователната система, нови методи на преподаване и постиженията на учениците. Чрез различни гости се поставят както проблеми в училищата, така и внедряване на нови технологии и навлизане на иновативни методи на преподаване.


В предаването се представят различни школи и клубове по интереси от регионите, които са атрактивни за децата и чрез тях те придобиват нови знания. Предаването търси и показва учители, лектори в университети и образователни центрове, за които преподаването не е само професия, а и призвание.


„Знание. БГ“ предоставя и полезна информация за подготовката и провеждането на годишните зрелостни изпити. В актуални репортажи се представят състезания с образователен характер за развитие на креативно и критично мислене, които се провеждат в различни населени места в регионите. В „Знание. БГ“ присъстват и дискусионни теми, свързани с промяна на учебните планове и приема в специализирани гимназии и в университети, проследяват се тенденциите, свързани с избора на професия от завършващите студенти, както и тяхната реализация. По този начин се представя реалната картина за необходимостта на регионалния бизнес от определени професии и специалисти и съответната възможност младежите да направят аргументиран избор за бъдещето си.


Гледайте „Знание БГ” от понеделник до четвъртък, от 11:00 и 16:00 ч. по БНТ 2!


Контакти:

Телефон: 02 814 2650

Ел. поща: gledam@bnt.bg

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад