Анет

Как изглежда "земният рай" в един спектакъл за хора и кукли...

Държава: Франция, Германия, Белгия, Япония, Мексико, Швейцария
Година: 2021
Времетраене: 140 минути
Анет
За продукцията

Сценична музикална драма

Режисьор: Лео Каракс
В ролите: Марион Котийар, Адам Драйвър, Симон Хелберг, Наталия Лафуркад и др.

ФАБУЛА


Импровизиращ артист и неговата оперна съпруга имат двегодишна дъщеря с изненадващ талант и изключителен поглед към света.

ФИЛМЪТ

Филмовият спектакъл "Анет" е международна продукция на Франция, Германия, Белгия, Япония, Мексико и Швейцария, за която европейското финансиране е зависело от принадлежност. Така американският комик Саймън Хелберг станал френски гражданин и започнал да учи френски език, но това вече нямало значение, когато в състава се включила актрисата Марион Котийар.(*Реализацията на филма също е част от сюжета...)

"Анет" е бил засмислен като музикален разказ в албум на американската поп-рок група "Спаркс". През 2009 музикантите се опитали да реализират "Прелъстяването на Ингмар Бергман" с голям състав, но се оказало, че е трудно, затова написали "Анет" и привлекли вниманието на режисьора Лео Каракс на Фестивала в Кан, който вече бил ползвал тяхна песен в саундтрака на филма си "Свещени мотори".

Най-важни в глобално-приказния сюжет на "Анет" са музиката на Ръсел и Рон Мел от група "Спаркс", а също и монтажът на картината в разиграващия се на екрана "земен" сюжет.
Повечето артисти изпълняват лично своите музикални партии. Марион Котийар е дублирана от Катрин Тротман.

СЮЖЕТ


Лос Анджелис, в съвременността. Хенри е артист в живи спектакли, с остро чувство за хумор. Ан е международно призната оперна певица. Заедно са звездна двойка под прожекторите.

Раждането на първото им дете се оказва повече от щастие - Анет се оказва тайнствено момиче, което ще преобърне живота им или целия свят, участвайки в един... спектакъл.

(...)

Когато кариерата на комика Хенри започва да залязва, семейството се отправя на морско пътешествие с яхата. През една бурна нощ Хенри убива съпругата си Ан и остава сам с дъщеря си. Тогава Анет започва да пее с гласа на майка си. Хенри се обръща към диригента, с който е работила Ан, и двамата се отправят на турне, за да представят Анет по света. Постигат страхотен успех. Хенри обаче убива и Диригента. Анет е свидетел. На едно галапредставление Анет разказва, че баща й убива хора ...

ВЪВЕДЕНИЕ


"Дами и Господа, молим за вашето пълно внимание. Ако искат да пеете, да се смеете, да ръкопляскате, да плачете, да се прозявате, да свиркате или да пърдите, правете го само на ум. Вие сте любезно поканени да пазите тишина и да сдържате дъха си до окончателния край на шоуто. Дишането не се разрешава през това време. Затова, поемете дълбоко последен дъх сега. Благодарим".

НАГРАДИ
Номинация "Златна палма", награди за музика на Рон Мел и Ръсел Мел и за най-добър режисьор на Лео Каракс от Филмовия фестивал в Кан (2021)
Награди "Сезар" за оригинална музика на Рон и Ръсел Мел и монтаж на Нели Кетие от Френските филмови нагаради (2021)
Награди за оригинална музика на Рон и Ръсел Мел, режисьор на Лео Каракс, главна роля на Адам Драйвър, операторска работа на Каролин Шанпетие от Фестивали и критика в Хамбург, Флорида, Мил Вали, Индиана (2021)
Номинации от Чикаго, Джорджия, Северна Каролина, Северна Дакота, Лондон, Дъблин, Полша, Румъния (2021-22)

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад