Бандит

Какво е да се прибереш с голямата печалба 59 пъти...

Държава: Канада
Година: 2022
Времетраене: 120 минути
Бандит
За продукцията

Криминален трилър

По книгата на Робърт Накъл - "Летящият бандит"

Режисьор: Алън Унгар
В ролите: Джош Дюамел, Елиша Кътбърт, Мел Гибсън, Нестор Карбонел, Оливия Д'Або, Хейли Уеб, Рейчъл Маркарян и др.

ФАБУЛА


След бягство от затвора в Мичиган очарователен крадец приема нова самоличност в Канада и поставя рекорд за 59 обира на банки и бижутерийни магазини, като полицията през цялото време го следва...

ФИЛМ


"Бандит" е по книгата на Робърт Накъл и разказва действителната история на родения в САЩ банков крадец Гилбърт Галван, който през 80-те години на ХХ век е бил легенда в Канада, с прозвището "Летящият бандит".
В главната роля е Джош Дюамел. Режисьор е Алън Унгар. Сценарист е Крейг Уенман.


Реализацията на филма започва през 2020, но заради карантина снимките се преместват от Канада в Лос Анджелис и в Джорджия, като декор на Ванкувър и Отава от 1986 година. Следвайки сюжета, за 23 дни екипът успява да заснеме 200 сцени на 95 места, понякога режисирани паралелно.


За режисьора Алън Унгар сърцето на филма са актьорите, които се справят перфектно в екип - Джош Дюамел като невероятен, весел авантюрист, Елиша Кътбърт като неговата сърдечна съпруга, Нестор Карбонел като енергичен полицай и Мел Гибсън като партньор в сюжета и консултант на филма.


Режисьорът разкрива, че "романтичният диалог в действието е от личен опит, а ганстерският е като от "докторска дисертация по жаргона на улицата".
Самият протопип на историята Гилбърт Галван не е далеч от филма и се появява във фона на някои сцени в бара. Той е развълнуван да покаже своя живот.


Сценаристът Крейг Уенман е слушал историята за "Летящия бандит", градска легенда в Отава от времето, когато той е бил 9-годишен и е живял на 10 минути от дома на Галван. Уенман споделя:
"Много вълнуващо е да видиш мечтата си сбъдната в малък независим филм срещу "големите момчета", както Галван е бил срещу "банкстърите".

Хуморът в трилъра е влиятелен.

Музиката е на Бой Джордж, с песента "Карма хамелеон".

Историята напомня "Хвани ме, ако можеш" (2002, реж. Стивън Спилбърг) и "Бандити" (2001, реж. Бари Левинсън)


СЮЖЕТ


Професионален крадец, Гилбърт Галван се подвизава в Канада под името Робърт Уайтман - теоретично успешен доставчик на стоки и услуги, докато истинският Галван води удобно съществуване в средната класа на Пембрук, Онтарио, със съпругата си Андреа, която няма никаква представа за неговите занимания.

Галван (или Уайтман) лети от Торонто в първа класа по своите "бизнес пътувания", като винаги носи малко извънреден багаж - два пистолета и колекция дегизировки.

Кацайки в друг канадски град, ловкият бандит извършва някои "банкови операции", преди да се качи на обратния полет с куфари в кеш.

След три години ненасилствена кариера, с обири на банки и магазини за бижута в 15 града, Галван е достигнал сумата от 2.3 милиона долара.
Но курсът спада, когато среща харизматичния собственик на стриптийз клуб Томи Кей. Кей има славата на един от най-големите фенове на "ценности" и на открадната собственост в Онтарио...

Златна Романова

"Никой не се ражда лош. Като всичко останало и това изисква практика"
После става стил....

"Бандити"

"Хвани ме, ако можеш"

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад