Бандитска приказка

Решение за обноските в разбойническия занаят....

Държава: България
Година: 1993
Времетраене: 38 минути
Бандитска приказка
За продукцията

Мюзикъл

По мотиви от "Разбойническа приказка" на Карел Чапек

Режисьор Димитър Шарков
Оператор: Марин Карамфилов
В ролите: Ивайло Христов, Пламен Сираков, Димитър Марин, Николай Узунов, Татяна Лолова, Никола Анастасов, Николай Ганчев и др.

"Бандитска приказка" е телевизионна адаптация по мотиви от "Разбойническа приказка" на Карел Чапек.

Приказката разказва за живота и премеждията на разбойника Вагабондо и неговата банда. Обири, престрелки, куфарчета с пари и бижута, бягства и напрежение било тяхното ежедневие до смъртта на главатаря.
Негов наследник трябвало да бъде Вагабондо-син, който бил изпратен и възпитан на чужди езици и изтънчени маниери в манастир. В резултат на това образование, обноските на Вагабондо-син не вършели работа и не носели пари.. Разбойниците го напуснали, той останал сам и се запътил към игумена в манастира да му сподели неволята си. Игуменът го изслушал и отсъдил, че е смъртен грях да се нападат и ограбват хора, но от друга страна - синът не може да не изпълни волята на баща си, затова решението му било наследникът да стане "пътен бирник-стражар" и да събира такса от всички хора, преминаващи по пътищата. Игуменът помогнал за назначението и в следващата им попътна среща Вагабондо-син вече бил усвоил напълно "обноските на занаята" ...

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад