Бог да ни прости

Където и да е пратеникът на Бог, няма милост за убиеца...

Държава: Испания
Година: 2015
Времетраене: 120 минути
Бог да ни прости
За продукцията

Трилър

Режисьор: Родриго Сорогойен
В ролите: Антонио де ла Торе, Роберто Аламо и др.

Жега, криза, Папска визита и серийни убийства в Мадрид...

ФАБУЛА

Докато скрито и спешно търсят сериен убиец на изнасилени възрастни жени, двама разследващи полицаи се взират в себе си и в другите и лесно разпознават чертите на насилника у всеки, дори у следващите вярата и Бога. А моментът е такъв, че предстои висше посещение от Ватикана в Мадрид...

ФИЛМЪТ

"Бог да ни прости" е вторият филм на режисьора Родриго Сорогойен след "Стокхолм", със същите въпроси - за човека, религията, доверието, институциите и обществото. Разликата е, че няма хумор, дори черен. На екрана изцяло живее ужасът от съмнението кой кой е всъщност.

СЮЖЕТ

През горещото лято на 2011, на фона на тежка икономическа криза в страната и народни вълнения, Мадрид е залят от милион и половина поклонници, очакващи визитата на Папа Бенедикт ХVІ.

За престъпността обаче това няма значение. В полицейското управление е подаден сигнал за убийство на възрастна жена. Патологът установява, че тя е изнасилена. От отдел "Убийства" започват разследване, а смъртните случаи продължават.

В пренаселената и изнервена от гости и мерки за сигурност испанска столица, двама инспектори трябва да намерят убиеца бързо и без много шум, със съзнанието, че ще търсят "игла в купа сено".

Изненадите за детективите започват и продължават с всяка крачка, и колкото повече се оглеждат за престъпника, толкова повече се изумяват от разкритията и съвпаденията в действията на хората наоколо, дори и в своите собствени.

Крайният резултат предстои след три години....

Златна Романова

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад