Да се завърнеш в Киото

Спомени и проблеми на място, което е нещо повече от хотел. Не е трудно заминаването, а връщането...

Държава: Япония
Година: 2013
Времетраене: 46 минути
Да се завърнеш в Киото
За продукцията

11-сериен телевизионен филм

Режисьори: Козо Нагаяма, Рьосуке Канесаки
В ролите: Нао Мацушита, Кейко Хориучи, Кипей Шина, Маюми Уакамура и др.

Продукция на ТОЕИ Къмпани за Телевизионната мрежа "Фуджи"


Не е трудно заминаването, а връщането...

28-годишната Камо Уеба живее в Токио, от 10 години. Завършила е там Университет и вече е високопоставен служител в Министерство на финансите. Тя се чувства като част от елита в столицата и не изпитва носталгия по родния дом.

Но никой не знае къде ще го отведе бъдещето. Една тъжна новина определя посоката. Камо трябва да се върне в Киото, защото майка й е починала и й оставя рьокан - стар семеен хотел от поколения - с персонал, традиции, спомени и...дългове.

Същият този хотел, който ги е разделил някога. Перспективата изглежда неуютна за Камо. Тя дори е загубила родния си акцент, а сега ще разговаря с хора, които изпитват уважение към нейната фамилия и очакват наследникът да бъде достоен за същото.

Камо Уеба смята да съживи бизнеса с мисълта, че след като е успяла високо в държавната власт, ще се справи и в ролята на оками (съдържател на хотел). Задачата обаче не е така лесна, както изглежда и проблемите се трупат един след друг.

Рьоканът на Уеба е автентичен - с интериора, природата и кухнята. Предложения на Камо за бързи, евтини и "иновативни" промени не срещат одобрението на екипа и не прилягат на обстановката.

Финансите са критични, но модерността няма да ги оправи. Нужни са балансирани решения, които да съчетаят запазената привлекателност от миналото с някои подходящи съвременни средства.

Срещу самоуверената Камо Уеба е мениджърът Кинугава Шухей, с когото постоянно и взаимно се дебнат, но войната им води и до някои добри резултати. Недоразуменията понякога са тъжни, друг път - смешни.

Всеки ден поставя на изпитание чувствата и възможностите на всички, свързани с историята на едно място, което е нещо повече от хотел.

Златна Романова

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад