Дъщерята

Едно новородено дете между два живота...

Държава: Испания
Година: 2021
Времетраене: 117 минути
Дъщерята
За продукцията

Криминална драма

Режисьор: Мануел Мартин Куенка
В ролите: Хавиер Гутиерес, Патрисия Лопес Арнаис, Софиан Ел Бенаисати, Хуан Карлос Вилянуева, Мария Моралес, Ирене Виргуес Филиписид и др.

ФАБУЛА


Бременна тинейджърка е приютена в дома на семейна двойка със съдбовно условие...

СЮЖЕТ


15-годишната Ирене живее в Център за малолетни престъпници. Там е забременяла случайно и е в безизходица. Помощ й предлага възпитателят Хавиер.

Предложението му е Ирене да живее тайно заедно с него и със съпругата му Адела в техния дом, на отдалечено място в планината. Така Ирене ще се скрие от хорските очи и ще изкара своята бременност на спокойствие. Единственото условие на благосклонната семейна двойка е тинейджърката да им остави бебето, което ще роди.

Съпругата на възпитателя - Адела, от години страда, че не може да има дете. А момчето Осман, което е баща на бебето, е в затвора. Докато бременността на Ирене напредва, съпругата Адела също се прави на бременна, когато е сред хората.

Ражда се момиченце и Ирене не иска да го даде, но й го отнемат и я заключват. В това време Осман е освободен от затвора и започва да търси Ирене...


Номинации за филм, главни роли и сценарий от Испанските сдружения на сценаристите, на артистите и от Испанските филмови награди "Гоя" (2022)

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад