Добра кауза

Войните нямат край, но имат оборот по сметка

Държава: САЩ
Година: 2014
Времетраене: 102 минути
Добра кауза
За продукцията

Трилър


Режисьор: Андрю Никол
В ролите: Итън Хоук, Брус Грийнуд, Джейк Абъл, Зое Кравиц, Дженуари Джонс, Майкъл Шийтс и др.

"Добра кауза" е действителната история на "доброто убийство", толкова необходимо за търговията с оръжие в организираните за целта войни.

Това не е видеоигра. Те убиват живи хора, също като гангстери, разликата е, че изобщо не познават жертвите, но продължават и някой ден един от тях ще се запита ЗАЩО??? Отговорът е "прост": "това е просто война" и няма значение кой и за какво умира, важното е военната индустрия да не спира.

Новозеландският режисьор Андрю Никол избира сюжети за експерименти с генни модификации и други технологии за контрол върху човешкия живот, възрастта и смъртта. "Добра кауза" е третият му филм с Итън Хоук след "Гатака" /1997, с Ума Търман/- за последствията от генно инженерство в диктатура, и след "Господарят на войната" /2005, с Никълъс Кейдж/ - за така необходимата оръжейна търговия на държавите-членки от Съвета за безопасност на ООН.

Тази оръжейна търговия захранва изцяло Световната банка и всички образувания на картата, независимо как се представят - Международен валутен фонд, Световна търговска организация, НАТО, Световна здравна организация,Европейски съюз, ООН, дори ЮНЕСКО, както и придружаващите ги сиви зони за скрити сметки през два основни офшорни канала, включително неправителствените организации с банки и фондации. В това блюдо, с което трябва да се "храни" светът, се добавят и подправки, наречени медии. Накратко, Оръжията видимо и невидимо управляват живота на Земята и целта не/видимо е смърт.

Мястото в сюжета, което представя операция в Йемен, всъщност било заснето в Мароко, където и Ридли Скот снимал последствията в Йерусалим за "Царството божие" /2005/

"Той е пилот, но не лети и убива"

Майор Томас Игън е военен пилот със съпруга, деца и много "постоянна" работа в базата на Лас Вегас, където от боен самолет преминава на боен дрон, пилотиран дистанционно от пулт в студиен комплекс.

Работата му е да изстрелва снаряди по 12 часа на ден, със зададени координати. Мишените трябва да са талибани, преследвани някъде на картата.

Местата денонощно се наблюдават на екрани, откъдето с подаден сигнал се убиват хора, но кои са те... Денем Игън стреля, а нощем не може да спи, докато не си задава въпроса, не е ли създал повече терористи, отколкото е убил...и къде все пак започва войната, дори и да няма край.

Златна Романова

База Клейтън

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад