Добра съпруга

Чия тайна е по-тежка в едно добро семейство и други като тях ....

Държава: Сърбия, Босна и Херцеговина, Хърватия
Година: 2016
Времетраене: 90 минути
Добра съпруга
За продукцията

Драма

Режисьор: Миряна Каранович
В ролите: Миряна Каранович, Борис Исакович, Ясна Джуричич, Христина Попович, Боян Навойец, Ксения Маринкович и др.

Позната от "Гърбавица: Земя на мечти", сръбската актриса Миряна Каранович снима режисьорския си дебют в "Добра съпруга" със същата тема от историята, която още не е приключила.

Освен режисьор Каранович е съсценарист и изпълнява главната роля във филма - на доволна улегнала жена, чиято новооткрита диагноза съвпада с още по-тежка новина за тайните в семейството й. И двете събития разкриват друг свят, различен от представите за живота на една "добра съпруга".

СЮЖЕТ

50-годишната Милена живее със съпруга си Влада и двете им деца - Катарина и Милош, в голяма къща в предградията на Белрад. Семейството поддържа добър стандарт на живот, организира приятелски сбирки и сякаш няма грижи, докато едно посещение при лекаря не разкрива опасна диагноза.

Милена трябва спешно да се оперира. В подготовка за най-лошото, тя започва голяма домашна чистка и така разкрива още една фатална тайна. В чекмедже тя намира видеокасета със запис от войната в Босна, където съпругът й Влада и негови приятели с униформи убиват цивилни.

По същото време новините по телевизията съобщават, че Сърбия ще екстрадира и предаде на Трибунала в Хага всички, извършвали военни престъпления. В семейството настъпва криза.

Парадоксално, но в този момент тяхната най-голяма дъщеря - Наташа, която живее отделно, получава награда от Френското правителство за своята пацифистка дейност. Милена е объркана. Среща се със Сузана, съпругата на другия участник в кадрите от войната - Деян, който се е алкохолизирал.

Тяхното семейство отдавна е в криза. Сузана я моли да не разкрива фактите, докато самата Милена не знае вече кой има по-голяма нужда от милост в този свят, защото: "нейната болест може и да мине, но лъжата, престъпленията и жертвите остават"...

Златна Романова

"От другата страна"

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад