Домът на Бонд

Богат на слава, пари, жени или... на слухове

Държава: Австралия
Година: 2017
Времетраене: 100 минути
Домът на Бонд
За продукцията

Биографична драма

Режисьор: Марк Жофе
В ролите: Бен Мингеи, Адриен Пикеринг, Сам Нийл, Рейчъл Тейлър, Ан Луби и др.

ФИЛМЪТ

"Домът на Бонд" пресъздава издигането на известния австралийски магнат Алън Бонд - от предградията на Фримантъл до национална спортна легенда и най-богатия човек в Австралия.

Събитията в тази драматизация следват живота му в годините от 1960 до 2000. Спечелил Купата на Америка в Състезанието с яхти, Бонд сбъдва мечтите си с много слава и пари, създавайки своя империя. Естествено, се сдобива и с опасен враг, решен да го съсипе.

Любовта с красивата Диана му създава още проблеми. Въпреки едните и другите слухове в противоречивата слава, Алън Бонд успява да накара една нация да повярва в себе си и хората да разберат, че всичко е възможно и има много начини да се постигне.

В този филмов сюжет егото и амбициите на Бонд се оказват "пагубни". Слава, пари, сделки и много жени (или не толкова) бързо се изнизват през живота му...

Днес Алън Бонд е известен като престъпник или като герой, зависи от представянето на историята.

ИСТОРИЯ

Алън Бонд всъщност е англичанин, роден на 22 април 1938 в Лондон. 12-годишен заминал за Западна Австралия, където по-късно се оженил за червенокосата Айлин "Ред" Хюс и бракът им оцелял цели 37 години. Следващата му съпруга е била Даяна Блис - от 1995 до нейното самоубийство.

Самият Бонд бил известен с големи спортни постижения в Яхтените турнири и с банкови операции.

Той спечелил Австралийската купа в Състезанието с яхти през 1978, а през 1983 - Световната, елиминирайки непобедимия от 1851 Нюйоркски яхтен клуб. Бонд купил телевизионната мрежа "Девет" за 1 млрд. долара през 1987 и след три години я продал обратно на предишния собственик.

През 1997 е осъден на 4 години затвор, освободен е през 2000. След сърдечна операция Алън Бонд остава в кома в болница в Пърт и умира на 5 юли 2015, на 77 години. Погребението му събира доста почитатели въпреки добрата или лошата слава за богатството и живота му...

Бившата му съпруга Айлин "Ред" Бонд възразява срещу драматизация на живота им във филма "Домът на Бонд", най-малкото защото изобщо не е била уведомена, впоследствие лично избира актрисата, която ще пресъздава нейния образ - Адриен Пикеринг.

Историята на Алън Бонд се екранизира в сюжет само до годината на освобождаването му след присъда (2000), без следващите 15 години, а филмът се появява бързо след смъртта му - от телевизията, на която за кратко е бил собственик...

Златна Романова

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад