Дуелът на виното

Няма вино без вкус, има живот без... страст

Държава: Испания, Аржентина
Година: 2015
Времетраене: 95 минути
За продукцията

Комедия

Режисьор: Николас Карерас
С участието на Чарли Артураола, Пандора Анюел, Лука Гардини, Лино Пуджия, Адуа Вила и др.

ФИЛМЪТ и КОНКУРСЪТ

Режисьорът Николас Карерас редовно снима документални филми от Световния конкурс за сомелиери - "Пътища на виното", който се провежда на всеки три години, в продължение на три дни, за да бъде избран най-добрият експерт по вино - с цвят, аромат, утайка, прозрачност, ферментация, остатъчен вкус и т.н.

От това събитие се ражда и комедията "Дуелът на виното". Филмът съчетава измислица и действителна хроника от герои и събития, с рядък поглед зад кулисите на винената индустрия.

СЮЖЕТ

Уругваецът Чарли Артураола е легенда във винарството. Той притежава един от най-изтънчените носове в Американската асоциация на сомелиерите, но внезапно губи обонянието си, докато се снима във филм. Разкритието се превръща в скандална новина, която разбива кариерата му. Артураола напуска винения свят и става шофьор на такси, но никога не се отказва от своето завръщане. И моментът настъпва с появата на нов прочут сомелиер от Италия.

Артураола решава да си върне славата и аромата заради... любовта и ще пътува за Фонтенбло с голям план. Конкурсът за сомелиери започва и въпреки търговските номера и задкулисието, вкусът към виното остава, докато усещането не е просто в чашата, а в радостта от живота.

Златна Романова

"Бутилка шок"

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад