Душата на шпионина

Истината няма значение, важна е само цената - в играта на шпиони

Държава: Русия
Година: 2014
Времетраене: 104 минути
Душата на шпионина
За продукцията

Шпионска драма

По романа "И адът идваше след него" на Михаил Любимов
Режисьор: Владимир Бортко
В ролите: Андрей Чернишев, Малкълм Макдауъл, Даниил Спиваковский, Лиъм Кънингам, Фьодор Бондарчук, Марина Александрова, Кристина Бродская, Нина Гогаева и др.

"Душата на шпионина" е със сюжет по романа "И адът идваше след него" на шпионина Михаил Любимов. Във филма събитията от 80-те години на ХХ век са пренесени по-късно в съвременността. Действието се развива в Русия, Англия и Египет. Актьорският състав е международен - наред с Фьодор Бондарчук, Андрей Чернишов и Армен Джигарханян, в ролите са Малкълм Макдауъл, Сандрин Бонер, Алекса Дейвис, Лиъм Кънингам, Ричард Банкс и др.

Режисьор, сценарист, продуцент и актьор с класна филмография - "Кучешко сърце", "Тарас Булба", "Блондинка зад ъгъла", "Майстора и Маргарита", "Петър Първи. Завещанието", "Идиот", Бандитският Петербург" - Владимир Бортко е и депутат, напуснал политиката на последните избори за губернатор на Петербург.

Шпионска или антишпионска история

"Нашата работа е мръсна - да лъжем и да крадем заради ....информация". Той ненавижда тази игра. И както за любовта, така и за друго, шефът му убедено цитира Карл Маркс: "С капитализма е свършено".

Сюжетът

Александър Петрович Фьодоров, полковник от Руското разузнаване, моли за политическо убежище във Великобритания. И той не е "алкохолик и психар, с мания за величие", както го упреква най-добрият му прятел сред колегите - Засухин.

Александър Петрович или Алексей Уилки е изключителен професионалист, изтощен от напрежение в служба на "Държавната сигурност".

Заради нея личният му живот е провал. А сега има нова задача - да открие "къртицата", който продава сведения на врага.

За целта, трябва да проникне в чуждото разузнаване, като спечели доверието им, което изобщо не е лесно. В тази "мръсна" работа той неведнъж си е цапал ръцете с висшето оправдание "за благото на своята страна" - заради това е лъгал, предавал и вече не е ясно къде е чертата между дълга и цената, която не може да премине.

Този ветеран не е екшън герой като Бонд, а агент, който действа с всички мерки за безопасност - със или без парите, и никога не знае какво още - освен душата си - може да загуби във вечната игра на шпиони.

Златна Романова

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад