Една различна Италия

История, мода, бижута, кожи, вино, дизайн и загадки в "Една различна Италия"

Държава: Италия
Година: 2021
Времетраене: 30 минути
Една различна Италия
За продукцията

3-серийна документална поредица

Сценарий: Марина Паола Де Лука
Режисьор: Джанкарло Роланди
Оператор: Лохен Унтерхофен
Музика: Алесандра Челети

Традиции и приемственост, древни инструменти, занаяти и кулинарни рецепти в пътешествие от "Една различна Италия".

1 епизод

Разказ за музиката в гората Болцано. Тук, в едно прекрасно ателие, Николаус и Томас изработват различни акустични китари, използвайки дърво от планината Латемар. Няма два еднакви инструмента, всяка има свой глас.
Следващият занаят е производството на кожи в сърцето на Тоскана. Там спазват традиция от Средновековието и обработката на кожи е уникална. Използват се за най-скъпите марки в света.
Следва историята за крилете на област Абруцо, където с един полет се разглежда цялата област.
Крят на пътешествието е в Палермо с кухнята на семейство Флорио.

2 епизод

Юдит разказва за вълшебните кукли в Ортизеи. Представено e културното и археологично наследство в парка "Долината на храмовете" и Агридженто - Долината на съкровищата. Следва Карара с уникалния си мрамор и кариера за добив. Директорът на музеите "Меснер маунтин" представя замъка във Фирмиано и свои спомени.
Лозята винаги са осигурявали просперитет на Италия и на селищата около вулкана Етна, най-високият в света. Виното е познато от древността, разказът запознава с традициите и сорответе.

3 епизод

В Сицилия, край езерото Маулацо сред букова гора е паркът Неброди. Създаден е през 1993 и само тук може да се види дървото ачероне, за което разказват специалсти и местни обитатели. Следва запознаване с езическия празник Муцони, пренесен от Гърция преди 3000 г. За празника всичко се украсява с пецаре – невероятни килими, тъкани от стари дрехи. Елена живее в Алто Адиджо и притежава винарска изба на 150 години с великолепни бъчви, които са исторически съкровища. Като архитект тя създава уникална винарна.
Мебелна фирма в Перуджа, създадена през 1951, представя своя стил и колекции - от училищно оборудване до градински дизайн.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад