Екшън

Филмът е награден! Филмът е забранен!

Държава: България
Година: 2019
Екшън
За продукцията

Сценарий: Тео Чипилов
Режисьор: Радослав Илиев
Оператор: Борислав Пенчев
Музика: Георги Стрезов, Симеон Едуард


В ролите: Милко Йовчев, Пламен Димов, Петър Петров, Джонас Толкингтън, Тери Рандал, Реймънд Стиърс, Юта Такенада. Участват още: Александър Койнов, Дий Юн, Азуса Йонеока, Юлиан Малинов, Цветомир Ангелов, Теодор Папазов, София Бобчева и Яна Маринова.
Съc специалното участие на Васил Кожухаров
Продуцент: Инкомс Проджект
С подкрепата на ИА "Национален филмов център"

Филмът е награден! Филмът е забранен!
Една история за каубои, индианци, извънземни, гангстери и още гангстери.
Евреи, африканци, мексиканци, руснаци, японци, българи.
Красавици, нинджи, каратисти, едно ченге, едно куче.
Каскади, убийства, експлозия, бонус експлозия.
Любов, секс, пари, коли, диаманти, малко мръсни думи.
Внимание: Във филма няма тъга и творчески търсения.

"ЕКШЪН" е режисьорският дебют на Радослав Илиев ("Студената война") и първи самостоятелен филм на сценариста Тео Чепилов ("Под прикритие"). Оператор е Борислав Пенчев, който от години работи в канадската киноиндустрия и в сериали като Prison Break, The Flash , Arrow, Legends of Tomorrow, Once Upon a Time, Minority Report и Supernatural.

Три хлапета имат обща мечта – да създадат най-великия филм от любимата им екшън поредица. Съдбата се намесва, когато в пътен инцидент момчетата, без да искат, унищожават кола, пълна с наркотици.

Резултатът е, че трябва спешно да намерят огромна сума пари, за да компенсират лошите хора, чиято е стоката. За целта извършват немислимо престъпление – "отвличат" лентата на холивудски филм, който се снима в момента в България, за да поискат откуп от продуцентите.

В последвалата серия от трагикомични ситуаци екшън-героите успяват да се забъркат в толкова големи неприятности, че българската, руската, еврейската и японската мафия са по петите им, включително медиите и полицията.

"Eĸшън": нoв бългapcĸи филм c пpeмиepa| БНТ, Kyлтypa.БГ